Μια φορά και έναν καιρό ένα αρχαίο ξωτικό έλεγε πως “Σημασία δεν έχει τι μας έχει συμβεί, αλλά με τι χρώματα ντύνουμε αυτό που μας έχει συμβεί” για αυτό ελάτε να ντύσουμε τιςεμπειρίες μας με χρώματα φαντασίας, υπερδυνάμεων και κοσμικής σοφίας!

Μαζί θα ανακαλύψουμε εργαλεία με τα οποία δομείται μια ιστορία, θα ξεδιπλώσουμε την φαντασία μέσο παιχνιδιού και τέλος θα γράψουμε μια ανάμνηση κοιτώντας μέσα από τα μαγικά γυαλιά της Συγγραφής του φανταστικού. Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία ούτε στην συγγραφή, ούτε στην δόμηση φανταστικών κόσμων. Χρειάζεται μόνο μια γενναία δόση
θράσους για να παραγκωνίσουμε αυτές τις 2 ώρες την κοινή πραγματικότητα και την ορθολογιστική σκέψη. Βάλτε μπρος τα διαστημόπλοια, καβαλήστε σκούπες, πετάξτε στον αέρα και ελάτε να γνωριστούμε!

Στο εργαστήριο “Εσύ, ο φανταστικός σου ήρωας” ο συμμετέχον μπαίνει στην διαδικασία να δομήσει τον ήρωά του με όλες τις ποιότητες και τα χαρακτηριστικά του ίδιου, του σημαντικού άλλου ή όποιου επιθυμεί να γίνει κομμάτι της θεραπευτικής του διαδικασίας. Δίνει στον ήρωά του πολυπλοκότητα, τον περιγράφει, τον εκθέτει ή τον προστατεύει. Του αποδίδει δυνάμεις
μαγικές που αλλάζουν την πορεία της ιστορίας κατά το θεραπευτικό πλάνο. Ο συγγραφέας ήρωας συνδιαλέγεται με τους φόβους του. Δίνει φωνή σε άψυχα και μορφή σε αόρατα. Όλαγίνονται πιθανά. Άλλωστε όπως αναφέρει ο David Gerrold «Ήρωας είναι εκείνος που πονά πιο πολύ. Αν δεν πονά, δεν είναι αυτός ο ήρωας»

Ετικέτες: Fantasticon 2019 / Workshops / Σεμινάρια / Σεμινάρια & Workshops