Σας ενδιαφέρει να γράψετε επιστημονική φαντασία – ή να ανακαλύψετε τα νέα, συναρπαστικά της είδη; Αναρωτιέστε πώς θα αποφύγετε τα κλισέ, πώς θα ξεχωρίσετε και πώς θα εκδώσετε το έργο σας στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό; Έχετε μια καλή ιδέα και αναρωτιέστε πώς να της δώσετε ζωή; Σας ενδιαφέρει να μην πέσετε στις κλασικές παγίδες του είδους ώστε να δημιουργήσετε κάτι πραγματικά δικό σας; 

Σε αυτήν την ομιλία θα μάθετε πώς να σχεδιάσετε, να ξεκινήσετε και να ολοκληρώσετε ένα έργο επιστημονικής φαντασίας, μέσα από την κοσμοπλασία, τους χαρακτήρες, την πλοκή και την εικονοπλασία του είδους. Επιπλέον, θα παρουσιάσουμε τα νέα είδη ΕΦ από το Solarpunk ως το Weird SF και από την FSF ως το Tesla Timeline, ώστε να μπορεί κανείς να διευρύνει τις επιλογές του ως συγγραφέας αλλά και ως αναγνώστης. Το σεμινάριο περιλαμβάνει τόσο θεωρία όσο και πρακτικά εργαλεία, πηγές και συμβουλές, με σκοπό πάντα να αναδείξουν το έργο σας και να το βοηθήσουν να βρει το κοινό του.

 

Εισηγητές:

Βάγια Ψευτάκη, MA Δημιουργικής Γραφής Πανεπιστημίου του Kingston, επιμελήτρια, μεταφράστρια και συγγραφέας.

Δήμητρα Νικολαΐδου, PhD Cand πάνω στο φανταστικό και τα παιχνίδια ρόλων, Υπεύθυνη εκδόσεων Αρχέτυπο, επιμελήτρια και συγγραφέας.

Ετικέτες: Fantasticon 2019 / Εκδηλώσεις / Ομιλίες & Παρουσιάσεις